Grandcafe Finn


Upgrade van een uitgebrand restaurant tot een grand café met een nieuwe entree voor Hotel Finn.

Het pand is gelegen op een zicht locatie op de kop van een drukke winkelstraat in Almere.

Het idee voor een grand café kwam tot stand doordat de bestaande fastfood keten stopte nadat het pand uitbrandde.  Hotel Finn zag dit als een goed moment om  de entree van het hotel naar een prominente plaats aan de voorzijde te verplaatsen om een gezellige ontbijt-, lunch-  en diner ruimte te combineren.

De mooie zicht locatie en de vernieuwde ruimte was de reden om de sterk verouderde gevel nieuw leven in te blazen. De gevels kregen een nieuwe kleur en zeer markante zonwering van geperforeerde panelen.

Het ontwerp bevat een café en een ontbijt gedeelte met een terras buiten, en een entree van Hotel FiNN.  Het grand café bevindt zich op de begane grond van het complex bestaand uit een hotel, zalen, discotheek en een ruimte voor een club. De route naar de receptie wordt door het grand café geleid.